Tippeket találhat az otthoni vízvezeték-projektekhez

Ha a vízvezeték olyasmi miatt megbotlik, akkor valószínűleg tudja, hogy drága, ha profi módon csinálja. Lehet, hogy meg kell várnia egy vízvezeték-szerelő megérkezését is, amikor egy probléma történik most! Ne hagyja, hogy ez megtörténjen, olvassa el a saját vízvezeték-problémáinak megoldására vonatkozó tippeket!

Nagyon hideg téli éjszakákon hagyja, hogy csapjai kissé becsapódjanak, különösen akkor, ha a csövek bejárási térben vannak. A folyó víz megakadályozza a csövek olyan gyors lefagyását, mint egyébként. A vizet elkaphatja, és más háztartási célokra felhasználhatja annak pazarlásának megakadályozására.

Vízvezeték-projekt elindításakor, amelyet a csövekben lévő hangos zaj okoz, először ürítse ki a csöveket. Ez egyszerűen javíthat egy másik bölcs pazarló hatalmas munkát. Csak zárja be a fő vízvezetéket, és nyissa ki a ház egész felületét. Miután a víz megállt, kapcsolja be a vizet a fő forrásból, és ellenőrizze, hogy megszűnik-e a zaj.

Annak elkerülése érdekében, hogy zuhany alatt elkerülje a csúnya és felesleges eltömődést, fektessen be egy leeresztő szűrőbe. A zuhanyzónak ez a költséghatékony kiegészítése összegyűjti a haját, mielőtt a csatornába vezet, és korlátozza annak esélyét, hogy zuhanyozás közben találja magát az eltömődött rendetlenségben.

Annak elkerülése érdekében, hogy télen a szabadban lévő csaptelepek lefagyjanak, az első fagyasztás előtt vegye le az összes tömlőt. Ezenkívül zárja le a kültéri csaptelepekhez vezető elzárószelepet, majd kapcsolja be a kültéri csaptelepeket, hogy a vezetékekben maradó víz kifolyhasson. Amint a hőmérséklet felmelegszik tavasszal, megfordíthatja a folyamatot.

Kihúzza a csatornákat könnyedén. Próbáljon meg egy dugattyút és egy lefolyótisztítót használni, mivel az eltömődése egyszerűen haj és hulladék felhalmozódása lehet. Ha ez nem működik, akkor egy kígyóval ki kell ürítenie a csatornát. Tolja a kígyót a lefolyóvezetékbe, amennyire csak megy. Finoman forgassa el a forgattyút, ez segít meglazítani az eltömődést. Távolítsa el a kígyót, és folytassa le a vizet a csatornába, hogy megnézze az eltömődést. Előfordulhat, hogy néhányszor használnia kell a kígyót, mielőtt az eltömődést megszüntetné, tehát ne add fel!

Rendszeresen ellenőrizze a csöveket szivárgások és repedések szempontjából. Ezeket elfelejthetjük, mivel a csöveket általában elrejtik, de a szivárgások és repedések ellenőrzése segíthet azonosítani egy kis problémát, mielőtt egy nagy probléma felmerülne. Lehet, hogy a vízfolyás be- és kikapcsolásához ellenőrzés közben be kell hívnia egy családtag segítségét.

Évente legalább egyszer távolítsa el a csaptelepítőt, és tisztítsa meg a képernyőket. Ez elősegíti a megfelelő működést. A csaptelepítő funkciója a víz egyenletes áramlása és a víz megőrzése. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg a levegőztetőt, és észreveszi, hogy ezek a dolgok működnek.

Minden hónapban kezelje a csatornákat egy csésze szódabikarbóna leöntésével, majd kövesse ezt egy csésze normál ecettel. Zárja le a csatornát egy hagyományos dugóval vagy egy darab szövettel, amíg a természetes kémiai reakció zajlik. Néhány perc múlva öblítse ki a csatornát a forráspontot elérő vízzel. Ha ezt a tippet követi, képesnek kell lennie arra, hogy a szappanból, a hajból és az egyéb szennyeződésekből eltávolítsa a csöveit.

Mint láthatja, nincs ok fizetni annyit, hogy csak arra várjon, hogy vízvezeték-szerelő jön, és kijavít egy olyan problémát, amely önmagadon dolgozhat. Az ebben a cikkben szereplő tippek alkalmazása időt és pénzt takaríthat meg, amikor a vízvezeték-szerelést legközelebb meg kell javítani.